noorderlinge
Home » Nieuws » Indrukwekkende reis Oekraïne

Indrukwekkende reis Oekraïne

1 apr 2022

Enorme indrukken opgedaan!

Afgelopen week hebben 4 van onze collega’s hulpgoederen gebracht naar Roemenië die als eindbestemming Oekraïne hebben. Een reis die voor een ieder een bijzondere ervaring is geweest en hun zeker bij zal blijven.

Met name de gesprekken met de vluchtelingen die hebben moeten vluchten om te overleven en alles kwijt zijn, hebben veel indruk gemaakt. Of de brug die de grensovergang vormt en volhangt met ballonnen en slingers in de kleur van Oekraïne. Bij dit monument kwam er heel veel samen. Het onbegrip over het waarom van deze oorlog, de onmacht die wordt gevoeld omdat je er niets tegen kunt doen en het invoelen van het lijden van de vluchtelingen wiens land aan de andere kant van de brug wordt gesloopt en wiens levens worden vernietigd.

Maar ook de gesprekken met hulpverleners, zoals met een van de artsen uit Oekraïne waarmee wij contact hebben; Nataliya Kotsabyn. Op de onderstaande foto krijgt zij het hechtdraad dat we hebben meegekregen van Medisch Centrum Leeuwarden. Ze is er erg blij mee, al hadden we graag meer geleverd. Ook de sondevoeding compleet met toedieningsmateriaal die is meegenomen wordt dankbaar in ontvangst genomen.

Ondanks de vele indrukken en de lange reis hebben onze collega’s een fijn gevoel overgehouden aan deze reis. We zijn blij en dankbaar dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen in de hulpverlening aan Oekraïne.

Daarom kiest u voor Noorderlinge verzekeraars
  • Sinds 1850
  • De onderlinge verzekeraar
  • Brandspecialist
  • 400 adviseurs